Nød mad

Storm køkken - Akut køkken - trekant køkken

Der er mange forskellige måder at lave mad på uden strøm eller udenfor i naturen, den mest almindelige og nemmeste måde er stormmadlavning. Sprit eller gas er mest brugt, men der er også stormkøkkener, der bruger brændstoftabletter, petroleum, benzin, gel eller træ. Der findes også multibrændselskøkkener, der håndterer flere forskellige typer flydende brændstoffer. Det kan være svært at vælge, hvilken type stormkøkken der passer bedst til dig, da der findes et hav af forskellige typer.

Det bedste og nemmeste ved stormkogning er, at det går hurtigt, man spilder ikke brændsel og man kan regulere varmen, hvilket kan være svært ved åben ild.

Solar madlavning er en relativt ny måde at lave mad på ved at bruge solen. Dette har den fordel, at der ikke er behov for brændstof, men det tager tid, og du har ikke altid solen på din side.

Spirituskogere er også et godt alternativ, da de er billige og ikke er så følsomme over for kulde som gaskomfurer. Det kan være lettere at finde brændstof til et spritkomfur end et gaskomfur.

Benzinkomfurer er en mulighed, men dette bør ikke bruges indendørs.

Til en overlevelsesrygsæk (bug out bag) kan et spirituskøkken være bedst tilpasset, da spiritus er nemmere at få fat i. Gaskomfur eller gaskomfur er bedre og nemmere, hvis du forbereder et nødsæt derhjemme.